Wil jij ook graag een goede rubberpers?

Bevallen je de modellen van de grote merken niet zo? Zijn ze je te duur? Te fors? En wil je niet zelf moeten gaan knutselen? Dan vind je hier een prima alternatief!

Een zo dun mogelijke lijmlaag, die toch rotsvast blijft zitten. Dat gaat met dit handige stuk gereedschap!
[Zie ook 'Waarvoor heb ik zoiets nodig?']

Alle hier aangeboden modellen zijn met de volgende kenmerken zorgvuldig met de hand vervaardigd:

  • Gebruik van kwalitatief uitstekend materiaal, van hard beukenhout - licht, maar robuust! - tot overwegend roestvrij stalen metaalonderdelen
  • Aangename details, zoals anti-slip pootjes aan de onderzijde, transparant gelakt hout en een binnenzijde met beschermend papier
  • Ook voor batjes met vergroot blad, tot 18x16,5cm, geschikt
  • Met opvulmateriaal voor de merkstrook van noppenrubbers, met gebruiksaanwijzing. Alles zorgvuldig verpakt.

Deze rubberpersen worden in Duitsland, vlak over de grens, geproduceerd. Verzending gebeurt met NL Post tegen normaal Nederlands pakkettarief (geen internationale porto, dus). Een eMail (zie onder) is voldoende.
Woon je aan de grens met Duitsland, beschik je over een Duits adres (of DHL Packstation) en eBay-toegang, dan is bestelling op eBay ook mogelijk. Dat scheelt een paar euro verzendkosten.

Rubberpers Bp23

Het basismodel voor het fijne werk

Klassiek en stijlvol, desondanks voordelig, wordt deze rubberpers met drie schroeven aangeboden. Hiermee is het mogelijk de juiste druk op beide zijden van het batje in te stellen, terwijl een te grote schadelijke druk wordt voorkomen.
Door zijn lage afmetingen kun je de pers makkelijk kwijt in een la, in de kast of in je sporttas.

Prijs: €13,50 plus verzending (zie NL Post, momenteel €6,25)
Op eBay hier te vinden

Rubberpers Bp24

Onze bestseller, het geheel andere model!

Ontwikkeld voor alle tafeltennissers, die vorm en functie in combinatie weten te waarderen. De Bp24 biedt, in tegenstelling tot alle andere rubberpersen op de wereldmarkt, een uniek concept: de druk wordt niet aan de hoeken en randen opgebouwd, maar daar waar de druk nodig is. Onder en boven het batje! Tegelijkertijd is het afgelopen met het draaien aan meerdere schroeven. Een enkele grote schroef in het midden is voldoende om een gelijkmatige druk van de gewenste sterkte over het volledige oppervlak van het batje op te bouwen.
Ach, en met de vormgeving van beukenhout en zwarte en zilverkleurige metalen elementen straalt Bp24 een heuse industriele flair uit!

Prijs: €16,50 plus verzending (zie NL Post, momenteel €6,25)
Op eBay hier te vinden

Rubberpers Bp24Pro

Voor degene die alles wil!

Wie nauwelijks kiezen kan en eigenlijk wel de ene keer de ene, een andere keer de andere rubberpers wil kunnen gebruiken, zelfs met elkaar gecombineerd, komt niet om de Bp24Pro heen. Dit model biedt alle voordelen van beide bovengenoemde modellen, zonder enige beperking in gebruik.

Prijs: €19,50 plus verzending (zie NL Post, momenteel €6,25)
Op eBay hier te vinden

Waarvoor heb ik zo'n rubberpers nodig?

Het gaat om het juiste uitharden van je lijmlaag!
Zodra het rubber is ingesmeerd, de lijm is opgedroogd en je batje geplakt is begint de fase van het uitharden van de lijmlaag. Daarbij verliest die iets aan volume, doordat nog overgebleven vocht verdampt. Eigenlijk zou daarmee het rubber goed vast moeten zitten, maar in werkelijkheid ontstaan holle ruimtes en vele kleine blaasjes tussen houten frame en het rubber.
Om de werking van de lijmlaag optimaal te krijgen moet die beweging van de lijmlaag enkele uren met een beetje druk worden gecompenseerd, zodat de verbinding tussen hout, rubber en lijmlagen nergens onderbroken wordt door krimp. Een rubberpers is daarvoor het ideale gereedschap.

Welke lijm wordt aanbevolen?

Duizenden spelers gebruiken probleemloos een tafeltennislijm van de bekende merken. Die zijn weliswaar niet goedkoop en kennen nog enkele andere nadelen, maar in het algemeen gaat het daarmee wel.
Echter...wel eens een plakstift ingezet? Vooral voor rubbers in OX of met een dunne spons biedt de plakstift duidelijke voordelen:

  1. Eenvoudig aan te brengen. Geen geknoei met sponsjes of kwastjes meer.
  2. Geen "contactlijm"! Dat betekent, dat het rubber onmiddellijk na de montage nog licht verschoven en gecorrigeerd kan worden.
  3. Hardt in de rubberpers gedurende de nacht prima uit en zit dan in voldoende mate vast.
  4. Met water volledig uitwasbaar. Een natte spons is genoeg om de lijmlaag zonder enige achterblijvende rest van frame en rubber te verwijderen.
  5. Een plakstift is uitgesproken voordelig.
Voor iedereen die wel eens vaker van rubber wisselt en deze zelf plakt is een plakstift in combinatie met een goede rubberpers ideaal. En bovendien: een kleine plakstift in de sporttas is voor noodreparaties in de hal bijzonder praktisch!

E-mail rubberpers@ardane.com